SP. BELÁ: Mesto získalo z eurofondov na rekonštrukciu školy 1,2 milióna eur

17.09.2009 Kežmarok

Spišská Belá 17.septembra (TASR) - Základná škola Jozefa Maximiliána Petzvala v Spišskej Belej, okres Kežmarok, prejde rozsiahlou rekonštrukciou, ktorá bude stáť 1,26 milióna eur (37,96 milióna Sk).
\"Vďaka schválenej žiadosti sa nám podarilo na tento projekt získať z Regionálneho operačného programu nenávratné finančné prostriedky vo výške 1,2 milióna eur (36,15 milióna korún), \" uviedol dnes pre TASR primátor Spišskej Belej Štefan Bieľak. Zvyšných päť percent oprávnených nákladov zaplatí samospráva v rámci spoluúčasti z mestského rozpočtu. V súčasnosti vedenie mesta pripravuje podklady na verejné obstarávanie a so samotnou rekonštrukciou by chceli začať na jar budúceho roka.
Niektoré časti budovy boli v havarijnom stave, a preto musela samospráva v posledných dvoch rokoch investovať do opráv nemalé prostriedky. \"Výsledkom obnovy a modernizácie nemá byť len zníženie nákladov a zlepšenie estetického vzhľadu školy, ale predovšetkým bezpečná prevádzka školského zariadenia, \" konštatoval primátor.
Po ukončení rekonštrukcie by sa mala výrazne znížiť celková energetická náročnosť objektov, nakoľko dôjde k zatepleniu obvodových múrov, výmene okien na budove školy i telocvične. Okrem toho sa bude realizovať kompletná výmena elektroinštalácie, vodovodných potrubí, kanalizácie, podlahových krytín a dverí. Školská telocvičňa bude mať novú palubovku a rekonštrukciou prejdú aj šatne a sociálne zariadenia.
V rámci tohto projektu sa zriadi aj ďalšia počítačová učebňa, ktorá bude disponovať 21 počítačmi, dataprojektorom, ozvučením a interaktívnou tabuľou s príslušenstvom.
 

Vyberte región